UMAN 21, un film despre normă, modele și globalizarea sufletelor.
Fără doar și poate, secolul XX și, pesemne, și cel în care ne aflăm, sunt dominate de o cultură nouă, a consumului, a pseudo-progresului, a morții, care are ca efect alterarea ființei etnice și spirituale.
Norma, moralitatea, progresul, familia, educația, modelul, credința sunt noțiuni la care Contemporanul nu se mai raportează ca la niște repere existențiale, ci poate, când și când, doar ca la niște teorii învechite. Omul de azi ignoră Harul, nesocotește Adevărul, nu ia în seamă Dreptatea, trecând cu vederea sensul în sine al existenței. Deși toate acestea sunt în el, de la Creație.
Care e soluția? O respiritualizare a lumii. Posibilă? Da, încă posibilă.
Unul dintre cei mai importanți sociologi români contemporani, academicianul Ilie Bădescu este Directorul Institutului de Sociologie al Academiei Române și Președinte al Asociației Sociologilor din România.
Profesor universitar și cercetător, este autorul a numeroase studii, manuale, monografii, enciclopedii și tratate de sociologie. Câteva titluri dintre acestea: Sociologie rurală, Sociologia și geopolitica frontierii, Idei politice românești – Doctrine și teorii, Enciclopedia sociologiei universale, Sociologia eminesciană, Timpul European și maladiile lui, Noologia – Ordinea spirituală a lumii, Noopolitica războiului nevăzut, Teoria latențelor.