ȘI CU NOI CUM RĂMÂNE? un film despre identitate, sens și cale.

Valorile, trecutul și patrimoniul sunt zestrea spirituală a unui popor. Dacă le prețuim, așa cum se cuvine, avem un viitor. Un viitor așa cum se cuvine. Dar pentru a le prețui trebuie, mai întâi, să vrem să le cunoaștem, să fim treji și atenți la Crucea pe care ne este dat să o purtăm. Asumarea acesteia se transformă în bucurie și Înviere, dacă ne însoțim pe Cale cu o călăuză care prin har ne arată Modelul pe care trebuie să-l urmăm. Modelul Hristos.

Raluca Prelipceanu este un om valoros, care vorbește despre valorile și rădăcinile noastre prin puterea exemplului. Un om care trăiește ortodoxia, nu doar o teoretizează și care ne dă pildă prin experiența ei că pentru a-ți împlini chemarea trebuie să te asculți voia lui Dumnezeu.

Raluca Prelipceanu este doctor în economia migrației. În timpul studiilor pe care le-a urmat la București și Paris a beneficiat de mai multe burse din partea Ministerului Afacerilor Externe și New Europe College, Fundația Robert Schuman și Comisia Europeană prin programul Marie Curie.

A participat în proiecte derulate de Universitatea Paris I Sorbona în China și Africa de Nord și a fost cercetător din partea Comisiei Europene la Centro Studi Luca d’Agliano din Torino. În paralel, a studiat iconologia la Institutul St. Serge din Paris sub îndrumarea profesorului Nikolai Ozolin.

A fost coordonatoarea unei campanii fără precedent de salvare a bisericii din Vința, de pe Valea Arieșului, aflată pe malul unui lac de steril deversat de exploatarea minieră Roșia Poeni.