OMUL ROMÂNESC, un film despre tradiție și viitor.

O incursiune dinamică în arhitectura lăuntrică a românului de ieri și de azi, de la omul zidurilor zugrăvite în alb la cel al block house-urilor, un discurs despre irezistibilul uman, despre neam, tradiție și destin, despre România pe care trebuie s-o regăsim cu orice preț, România românilor.

Ce este neamul și care sunt pecețile lui? Ce înseamnă unitatea de soartă și destinul în timp? Care e chipul etern al românului și care sunt ispitele lui? Ce înseamnă cultura românească? Ce-ar trebui să facem de-acum încolo? Întrebări care își găsesc răspunsul prin vocea doamnei academician Sabina Ispas.

Sabina Ispas este academician, director al Institutului de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române. A fost profesor asociat al mai multor facultăți; membră a unor importante societăți internaționale de specialitate, a participat activ la reuniuni științifice naționale și internaționale cu teme de etnologie, etnografie și folclor.

Unele dintre temele studiilor sale se referă la rolul folclorului în definirea identităților, cultura orală, informația transculturală și tendințele actuale de globalizare, rolul și locul culturilor orale în cadrul culturilor locale, naționale și regionale, arhivele neconvenționale multimedia.