OMUL-DUMINICĂ, un film despre omul duhovnicesc al secolului XXI, cale și soluții.

 

Mărturisirile teologului Dumitru (Dumitraș) Horia Ionescu au o sinceritate care îți mobilizează spiritul și te obligă să fii atent nu doar la cuvânt și la sensul lui, ci, mai ales, la ceea ce construiește în lăuntrul tău. Nu litera dă viață cuvântului, ci duhul lui. Nu pasul dă sens mișcării, ci resortul lui interior. Altfel, totul ar însemna să rămână la nivel de teorie. Dumitraș Horia Ionescu nu teoretizează, ci trăiește cele pe care le rostește. În aceasta constă viul mesajului său.

Religia nu o teorie, ci un mod de a fi, spunea Părintele Dumitru Stăniloae. Acest mod de-a fi înseamnă o credință discretă, vie și neclintită, înseamnă o simplificare a vieții, ca un prilej de a-L vedea pe Dumnezeu, înseamnă o opoziție activă împotriva indiferenței, ca univers al nimicului, înseamnă implicare în viața cetății. Omul care are acest mod de a fi este Omul-Duminică.

Dumitru Horia Ionescu, nepotul părintelui Dumitru Stăniloae, este teolog, editor și eseist.

Din anul 1987 lucrează la Editura Herder din Freiburg, Germania. Are o impresionantă activitate publicistică, colaborând cu diferite publicații din România și străinătate printre care se numără: ziarul Lumina, Jurnalul Literar, revistele Tabor, Sinapsa și Lumea Credinței și site-ul Doxologia.ro și diferite publicații din străinătate. A participat la numeroase emisiuni culturale ale posturilor de radio România Cultural și România Internațional.