OMUL CARE UMBLĂ CU SCARA, un film despre adevăr, curaj și libertate.

Violonista Ioana-Raluca Voicu-Arnăuțoiu este un om viu, cu o delicatețe interioară care se hrănește din armonie, plină, deopotrivă, de forța pe care ți-o dă curajul de a lupta pentru adevăr. O forță moștenită de la părinții ei, promotorii Grupului de rezistență anticomunistă de la Nucșoara, luptători împotriva unui regim politic care avea să marcheze, iremediabil, timp de cinci decenii istoria României. O istorie cuprinsă într-o mărturisire care ne învață care este adevăratul preț al vieții și al libertății.

Ioana-Raluca Voicu Arnăuțoiu este violonistă.

Este fiica locotenentului Toma Arnăuțoiu, liderul Grupului de partizani anticomuniști din comuna Nucșoara, și a Mariei Plop, singura femeie din acest grup care a rezistat în munți peste 9 ani.

A studiat vioara la Conservatorul din București, devenind conferențiar universitar doctor al acestei universități. A fost violonistă în Orchestra Filarmonicii George Enescu din București. A susținut concerte și recitaluri în România, Italia, Germania și Anglia.

Preocupată de istoria recentă a României, este din anul 2002 cercetător acreditat la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.). A susținut conferințe pe temele cercetărilor sale în țară și străinătate și comunicări la simpozioane internaționale de istorie recentă.

Este autoarea mai multor cărți de documente printre care: Toma Arnăuțoiu – Grupul de la Nucșoara (documente ale anchetei, procesului, detenției), Muzicieni români – biografii ascunse în arhive, Sergiu Celibidache privit prin cortina de fier, Rezistența anticomunistă de la Nucșoara – Portrete de familii.