LIMANULun film despre credință, nădejde și dragoste.

Instrumentarul sufletesc al unui artist este alcătuit, de cele mai multe ori, dintr-un compendiu de gânduri, rostiri și făptuiri care îl motivează fundamental nu numai pe posesorul lui, ci și pe cel de lângă acesta. Într-o înlănțuire firească, devoalată prin daltă și pensulă, suita celor trei virtuți vitale ale creștinului – credința, nădejdea și dragostea – și-a găsit sălaș bun în sufletul unei artiste monumentale, Silvia Radu, care a găsit drumul care duce la limanul cel bun.

Silvia Radu a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice în 1960, făcând parte din Generația de aur a sculpturii românești. Artist complet, a abordat pe lângă sculptura în piatră și bronz și pictura, ceramica, grafica în pastel, ca și statuara din ghips pictat.


Un artist militant al cărui crez artistic a îmbrăcat haina de sărbătoare a Ortodoxiei. Alături de soțul ei, sculptorul Vasile Gorduz, a ctitorit Mănăstirea din Pătroaia și Biserica din Vama Veche, locul unde și-au dat întâlnire gestul său artistic și ființa sa, într-o mirabilă întâlnire cu Dumnezeu.

Printre lucrările sale de artă monumentală se află:

+ Legenda Meșterului Manole din Parcul Regele Mihai I al României din București;

+ Statuia comemorativă pentru eroii neamului din satul Potlogeni-Olt;

+ Sculpturile ambientale din stațiunea Costinești;

+ Neptun, sculptură de marmură din stațiunea Neptun;

+ Sfântul Gheorghe, sculptură în bronz aflată în Piața Sf. Gheorghe din Timișoara.